Diş Beyazlatma (Bleaching)

Burada yer alan içerik bilgilendirme amaçlıdır.
Teşhis ve tedavinin diş hekiminiz tarafından yapılması gerekmektedir.

Diş Beyazlatma Bleaching AnkaraDişleriniz üzerine çökelerek renklendiren eklentiler temizlendikten sonra hala diş renginizden memnun değilseniz ya da daha güzel bir gülümseme istiyor iseniz dişlerinizi beyazlatma yoluna gidebilirsiniz. Bleaching olarak anılan bu teknik kimyasal ajanlar uygulanarak yapılan ve doğal diş renginizi daha da açabilen bir tekniktir. Genelleme yapacak olursak her dört vakadan üçü bu teknik ile tatmin edici derecede beyazlamaktadır.

Bleaching işlemi üç şekilde uygulanmaktadır.

Office Bleach

Bu işlem hekim kontrolünde yapılan bir uygulama olduğu için dişlerinize zarar verecek kadar agresif uygulanmamaktadır. Bleaching işlemi için uygulanan materyalin diş dokusu dışındaki bölgelere değmesini önlemek için hasta ve hekim gözlük kullanmalıdır. Ayrıca dişetlerini korumak için özel izolason teknikleri gereklidir.

Bazı hastalarda bir seansta çok net sonuçlar alınırken bazılarında birkaç seans bleach işlemini uygulamak gerekebilmektedir. Örneğin tetrasiklin kullanan hastaların dişlerinde görülen renkleşmeleri gidermek çok daha zor olmaktadır. Bunun nedeni ise renkleşmenin dişlerin derin tabakalarına doğru ilerlemiş olmasıdır.

İşlem öncesinde ve sonrasında dişlerin renk skalasından rengi belirlenip kaydedilerek ve ağız içi fotoğrafları çekilirse tedavinin ne derecede etkili olduğu hem hasta hem hekim tarafından net bir şekilde izlenebilmektedir.

Pek çok hasta bu işlem sırasında ve sonrasında hiç ağrı duymamakta, diğerleri ise ilk sekiz saat içerisinde hafif sızlamalar hissedebilmekte fakat ağrı kesici kullanımı ile bu da ortadan kalkmaktadır.

Home Bleach

Home Bleach AnkaraEvde hastaların kendi kendilerine uygulayabilecekleri bir bleaching işlemidir. Fakat hekim kontrolünde uygulanması gereklidir. Bazı vakalarda office bleach ve home bleach işlemleri bir arada yürütülebilmektedir. Özetle hekimin hastadan aldığı bir ölçüden elde edilen modele hazırlanan bir gece plağının hasta tarafından geceleri kullanılması şeklinde yürütülür. Her vaka için uygun olmayan bir teknik olmakla birlikte hamile bayanlar ve ağır sigara kullanan hastalar için de tavsiye edilmez. Bu tekniğin uygulanması sırasında dişetlerine de kimyasal ajanın kontağı olmasından kaynaklanan dişetlerinde yanma hissi ya da dişlerde hassasiyet oluşabilir. Bu gibi yan etkiler görüldüğünde diş hekiminize danışmanızda fayda olacaktır.

Walking Bleach

Kanal tedavisi gören dişler zaman içinde renklenmektedir. Ayrıca travma geçirmiş ön dişlerde de kanal içinde oluşan kanamalar zaman içinde renk değişikliğine sebep olmaktadır. Bu gibi dişlerde beyazlatıcı ajan dişin içine yerleştirilerek hasta takip altına alınır ve istenilen renk elde edildiğinde tedavi sonlandırılır. Özellikle ön grup dişlerde çok başarılı sonuçlar elde edilmektedir.